Máme konečně výsledky a 45GB videa na disku. Ze dvou použitých tanků Panzerkampfwagen IV G a jednoho samohybného děla Sturmgeschütz III G jsme vytěžili maximum možného. Ztráta jednoho tanku a jednoho zásobovacího náklaďáku, proti spojencům, nám zůstane dlouho v paměti.
CzPA kill credits Tanky clone9cz PzIVG sortie 1: M4A3 (76) Sherman (d0lphin), M4A2 Sherman (spd), imediately died in M10 fire (from arenholt) clone9cz PzIVG sortie 2: M4A3 (76) Sherman (skyfire) matejcz PzIVG sortie 1: M10 Wolverine (arenholt) .... CTD matejcz PzIVG sortie 2:
Samohybka stopiv StugIIIG sortie 1: Hotchkiss H-39, A15 Crusader MkIII, M3A3 Stuart, M4A3 (76) Sherman Zásobování Sobolik Opel sortie 1: KIA Sobolik Opel sortie 2:
K/D na první život 7:2 K/D na druhý život 1:0
Total CzPA K/D 8:2 (včetně náklaďáků)
Původní plán byl jednoduchý, držet se s ostatními na pravém křídle, se StuGem uprostřed, a využívat palebné podpory Tigerů. Bohužel, nějak se stalo, že se naše malá bojová skupina roztáhla na 4 až 5km (matějovi selhalo PC těsně před startem, když už byly naspawnovány a připraveny všechny tanky v Army Base).
Panzerkampfwagen IV G jsme si vybrali díky dostatku munice oproti StuGu, který má sice lepší kanón, ale poloviční zásobu. Zásobování tedy obstarával Sobolík. U papírových PzIVG zásoby téměř netřeba, protože nemají tak dlouhou životnost aby je spotřebovaly, Sobolík tedy kroužil různě okolo StuGu.
800m náskok StuGu hned na začátku znamenal risk v případě setkání s jakýmkoliv nepřátelským průzkumným vozidlem, ten se ale podařilo stáhnout vhodným výběrem trasy pro PzIVG, které již tušili jaký kopec překonávat a jaký vzít po vrstevnici. Celkem pohodlně jsme se usadili na NW od cíle, Panhard projel již severně od nás. Prní přijel překvapivě Hotchkiss (1500m SE), jemuž jsme dali čas, ať si to užije (resp. jsme řešili, kdo si ho sestřelí a jak na tom bude pak s municí). Po zlikvidování H39 bylo jasné, že už žádné prdítko nepřijede. Na naší formaci se přiřítily dva Sherman M4A3 se 76 mm kanónem, jeden se 75mm, Crusader MkIII, M10 a Stuart M3A3 z boku, umřel jsem jenom já. Vše trvalo rovných 30s. Nepřítelé zničení komplet. A i když jsem zničil až druhý tank v pořadí, tak moje první rána kapitána byla znát, Sherman okamžitě explodoval.
_________________ Squad: Czech Panzer Abteilung(CzPA) - CO Battleground Europe CZ: Project leader Vás možná válka nezajímá, ale o Vás se válka zajímat bude.
|