Opet dalsi den testovani, a hledani na netu. Postupne se mipovedlo namapovat leve tlacitko mysi. Teda namapovat ho bylo jednoduche, ale rozchodit ho bylo trozku tezsi.
Kazdopadne dalsi 4 hodiny pace a mam trochu uspech. Po namapovani na detekci impulzu pro svaly, jsem mel uspech akorat v practice nastaveni zarizeni.
Ve WWIIO jsem testoval strileni rifli a flakem. U flaku je to jedno - drzite strelbu a palite takze pomoci nia neusetrite zadnou klavesu nebo nedosahnete ani vetsi presnosti.
Navic pri pouziti pres nia se pri kontinualni strelbe musite porad nak krenit mracit a sklebit.
U rifle je pouziti pri strelbe jednoduzsi pouzit na mysi, ale soucasnym kliknutim muzete pohnout i mysi. Nia je do jiste miry uzitecne, ze strelba neni na ruce, ktrerou prave mirite. Ovsem pouziti leve ruky(pokud ji tedy mate) klavesnice a spravneho tlacitka vam usetri penize. U pouziti v nake akcni strilecce to bude jiste dobre, ale u WWIIO je to nespolehlive s ohledem na styl hry. Kazdopadne jsem pouhym mrkanim (ovladani pomoci svalu) desil nahodnymi vystrely okoli i sam sebe, takze jsem preventivne prepinal na kudlu.
Mam pro vas dalsi video
http://www.extrahardware.cz/ovladani-he ... d-monitory , kdyz si to zesilite uslysite cestinu a otazku "Funguje to Mirku?"
Okopirovana recenze spise popisuje jak by to fungovat melo.
Fiala: tady mas neco jako recenzi
Shrnutí poznatků:
1. Pracuje na poměrně staré technologii indikace výrazné EEG činnosti mozku a detekci nervových impulsů pro svaly obličeje(používá se v psychiatrii už mnoho let k měření koncentrace atp.)
2. Rozezná a je schopno přiřadit cca 5 funkcí...tj. rozpozná specifickou činnost nervů (třeba lehoulinké povytažení obočí...jen jako příklad) a pomocí prográmku ji spojí s písmenem klávesnice adekvátním pro ovládání ve hře (klasický bind klavesy) - takže pokud se hra ovládá klávesnicí jde na ni toto zařízení využít. Pak tedy nemusíte mačkat klávesu, ale stačí jen cuknout obočím a poskočíte, nebo třeba vystřelíte..
3. Musíte být v klidu a musíte mít i schopnost soustředit se a nerozptylovat (cvoci co se v simulátoru vrtulníku kroutí jako by s nimi mlátilo přetížení mají fakt smůlu)
4. pro jeden speciální dotaz pro těžce tělesně postižené by podobné zařízení mohlo sloužit třeba k řízení invalidního vozíku. ale na tom už pracuje
http://www.emotiv.com/ u EPOC to už je fakt mašinka jenže cenu u tohohle pod 10 000,- nečekejte!!! A zase to není čtenář myšlenek jen to má mnohem víc senzorů a bude to tím pádem komplexnější a přesnější.
Na závěr tohle OCZ je parádní a do jisté míry funkční hračka, která z vás na lanpárty udělá naprostého kinga všech GEEKů ušetříte si 3-4 tlačítka jinak ovládaná rukou, vaše reakce budou znatelně rychlejší (ale určitě až po intenzivním několikatýdenním tréningu!!!).
osobní poznatek!!!V simulátoru letadla parádně funguje pro pohledy do stran a sledování nepřítele mizejícího mimo váš přímý zorný úhel atp.a v kombinaci s 3d vision mě flight simulátor naprosto pohltil.....